Военният музей открива обновената си експозиция

Военният музей открива обновената си експозиция
Обновената експозиция на Националния военноисторически музей ще бъде официално открита от министъра на отбраната Ангел Найденов на 7 февруари (петък). Снимка: www.bgchudesa.com
A A+ A++ A

Обновената експозиция на Националния военноисторически музей ще бъде официално открита от министъра на отбраната Ангел Найденов на 7 февруари 2014 г. (петък) от 17,00 ч., съобщиха от музея.

Новата визия на музея ще впечатли посетителите с новоизградена зала за временни изложби „Българският военнопромишлен комплекс“, Детски музей МИГ – мислители, изобретатели, герои, и реновирана експозиция. Предназначен за деца от 3 до 12-годишна възраст, Детският музей има за цел да подпомогне възпитаването на толерантност, взаимопомощ, уважение към хората и моралните ценности.

Стратегически и ролеви игри, представящи интересни факти и събития от военната ни история, вълнуващи разкази за герои, технически изобретения, направени за военни цели, превърнали се в неизменна част от ежедневието ни, са само част от възможностите, които предлага музеят.

С обновена визия са и колекционните зали „Български военни униформи“, „Отличия на държавните глави на България“ и „Хладно и огнестрелно оръжие“. Новият облик на най-богатите тематични сбирки в страната ще привлече любителите със специфични интереси във военната история.

#визия #НВИМ #музей #експозиция #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"