Повдигнаха обвинение на Филип Златанов

Повдигнаха обвинение на Филип Златанов
Филип Златанов е нанесъл вреди на две лица, твърди източник от прокуратурата. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Повдигнато е обвинение на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, съобщиха за БГНЕС източници от прокуратурата.

„Обвинението е на база облага на един човек, който е причинил вреда на други двама. Облагата е за Росен Плевнелиев - президент, като Златанов е скрил от обществеността, че Плевнелиев е проверяван за конфликт на интереси. Комисията не се е произнесла по същество дали има, или няма конфликт на интереси, а е прекратила производството. Причинената вреда е за Димана Ранкова, тогавашен председател на Комисията за финансов надзор“, твърди източникът.

Златанов не е изпратил решението на Комисията за конфликт на интереси, с което не е дал възможност на Димана Ранкова да оспори взетото решение на комисията и да защити доброто си име в обществото.

Другото лице – Лилия Бунева, на което е нанесена вреда, е бивш председател на Сметната палата, на нея също е причинена вреда. А именно – не са й съобщени резултатите от комисията за конфликт на интереси и не й е дадена възможност да се защити, като оспори вече взетото решение.

На 26 септември 2013 г. Филип Златанов подаде оставка като председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Тефтерчето на Златанов стана известно със скандални записки и инициали на политици с директиви – „да се удари“, „да се забави“, „да се оправи“.

#Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси #Филип Златанов #Златанов #Росен Плевнелиев #Димана Ранкова #Лилия Бунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »