Българските спортисти вече са в Олимпийското село

Българските спортисти вече са в Олимпийското село
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата група български спортисти влезе рано тази сутрин в Олимпийското село.

Десетимата ни спортисти и хората от техните щабове активираха акредитациите си в 5.50 ч., веднага след пристигането си на аерогарата в Сочи, и два часа по-късно се настаниха в олимпийските села, предаде БГНЕС.

Биатлонистите Анев, Илиев и Клечеров са в т.нар. Еndurance Village, където са и четиримата от ски бягането Цинзов, Гридин, Малчева и Григорова.

Дотам се стига само с кабинков лифт, тъй като тясното шосе от долината нагоре е приоритетно за товарните автомобили.

Останалите трима - алпийците Чонгаров и Георгиев, както и състезателят на шейни Беньов, се настаниха в Mountain Village, което е на протовоположния склон и до него се пътува около час и половина от аерогарата.

Стаите на всички олимпийци са по спартански обзаведени - с по две или три легла, нощни шкафчета и гардероб. Банята е една в апартамент за две или три стаи, тоалетната също. За първи път на олимпиади интернетът е с перфектна скорост и покритие, което прави доволни всички акредитирани.

Щастието за спортистите пък стана пълно, след като всеки един от тях получи при пристигането си страхотен и много ценен подарък от МОК - по един SAMSUNG GALAXY NOTE ІІІ.

Мерките за сигурност са изключително строги. Вратата на автобуса, който взе българите от аерогарата, бе запечатана прилежно с пломба и печат, като сейф, да не би по пътя да бъде отворена. При влизането в селото печатът се проверява и чак когато се свали плобмата, се отваря вратата.

Бе обявен и часът, в който ще бъде вдигнато българското знаме в олимпийското село. Това ще стане в сряда, 5 февруари, от 15.00 ч. местно време, което означава 13.00 българско.

#Сочи #олимпийско село

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Сочи 2014
Последно от Сочи 2014

Всички новини от Сочи 2014 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"