300 участници на „Ваканция и СПА експо 2012”

300 участници на „Ваканция и СПА експо 2012”
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков даде старт на най-голямата туристическа борса у нас "Ваканция и СПА експо".
A A+ A++ A

Международното изложение „Ваканция и СПА експо 2012“ отвори врати за първи път в столичния Интер Експо Център.

Изложението беше открито от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

В церемонията участваха заместникът-министърът на икономиката Иво Маринов, дипломати, представители на бизнеса и неправителствени организации.

Трайков изтъкна, че представата за устойчиво развитие на „бранда България“ вече не е достатъчно да бъде комбинация от красива природа плюс море и ски.

„Днес това е устойчива концепция за четири сезона, с голямо разнообразие от алтернативни форми за отдих и пътешествия, и то на атрактивни цени – културен, СПА, балнео и уелнес, селски, приключенски, голф, винарски, гурме и пр. Всичко това като маркетингова палитра може да се види на 29-ото издание на изложението“, заяви министърът.

Акцент на туристическата борса тази година е културният туризъм, включен е и нов раздел за детските ваканции.

Проявата е тридневна – от 16 до 18 февруари. Експозицията включва 280 щанда от 16 страни, на които участват над 300 изложители.

На националния щанд на България, организиран върху 120 кв. м площ, МИЕТ представя 25 изложители - общини и общински туристически предприятия, културни институции, организации и др.

На борсата се представят и българските ЕДЕН дестинации (най-добрите туристически дестинации) по едноименния европроект на МИЕТ.

Българските участници на експото са 225. Най-активно от чужденците е присъствието на турските и гръцките фирми. Унгарският национален туристически офис се представя за първи път. За първи път в българска борса участва и Министерството на туризма на Палестина.

В рамките на първия ден от изложението зам.-министър Иво Маринов взе участие в пресконференция за представянето на първия туристически пътеводител за Източните Родопи.

Изданието на български и английски е финансирано от българско-холандския проект „Новото тракийско злато“. В проявата се включи и заместник-посланикът на Кралство Холандия в България Рени Бюс.

Източните Родопи вече са номинирани за включване в програмата Rewilding Europe („Дива Европа“). Зам.-министърът обяви, че инициативата ще стимулира трансграничния обмен на туристи и ще бъде представена на няколко туристически прояви тази година – „Зелените дни“ в София, изложението „Дестинейшънс нейшънс“ в Париж и Световния форум за екотуризъм в Лозана.

Рени Бюс и Иво Маринов получиха първите копия на гида, който представя забележителностите на Източните Родопи.

#интер експо център #Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #МИЕТ #Иво Маринов #заместник-министър #България #МОРЕ #ски #туризъм #ЕДЕН #Палестина #Източните Родопи #Холандия #Европа #Париж #Лозана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"