Хайде на берония, само 10 лева парчето!

Хайде на берония, само 10 лева парчето!
A A+ A++ A

Инициативата „Колко струва да промениш света“ на Българския дарителски форум откри нов камък – бероний. Той не съществува и е измислен от авторите на кампанията да провокира хората да даряват. Името му идва от 10-левовата банкнота с образа на Петър Берон.

Кампанията е закачка с хората, които търсят лесно решение на проблемите, но и крайно подвеждаща, защото никой не е длъжен да гледа реклами или пък да разбира от шеги.

На берония, спасил от страдания хиляди древни узбеки, са приписани лечебни свойства – „лекува депресия, прави те щастлив и енергичен и променя света около теб“. Смисълът е, че щом имаме 10 лева за глупости, ще имаме и за стойностна кауза. За да подсилят ефекта, авторите дори са направили страница за берония в Уикипедия. А пък в рекламата интелигентен на вид човек обяснява, че прилагането на камъка става чрез непосредствен контакт с тялото, поставя се в съд с вода, която се изпива и депресията изчезва.

Това щеше да е много забавно, ако не бях видяла в известна верига супермаркети да продават лечебния камък. Жалко за благородната инициатива, която бе превърната в пародия. Ако някой иска да дари, той ще го направи, без да го церите с бероний, тибетска гъба, слънцехранене и среща с илюминати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"