Швейцарски банки с ултиматум към французи, укриващи данъци

Швейцарски банки с ултиматум към французи, укриващи данъци
Официалният брой недекларирани банкови сметки не е известен, заради банковата тайна, но се предполага, че са около 80 хил. Снимка: businessweek.com
A A+ A++ A

Френски граждани с недекларирани банкови сметки в Швейцария имат срок до края на месец май да узаконят средствата си или да се преместят в друга страна, пише женевският „Матен Диманш“.

Изданието посочва, че повечето женевски банки са дали последна възможност на клиентите си да декларират доходите си или да се оттеглят.

Проблемът идвал от клиенти, които в никакъв случай не желаели да узаконят положението си, а те били много, посочва „Матен Диманш“.

Те криели сметките си в схема от сложни комбинации, понякога и със съучастието на банката.

За тях единствената надежда е да избягат в Панама, Бахамите или Дубай, тъй като ако декларират финансовото си имущество, глобите на френските данъчни ще са толкова високи, че има опасност да загубят всичко, добавя изданието.

Официалният брой недекларирани банкови сметки не е известен, заради банковата тайна, но се предполага, че са около 80 хил.

Директива френския финансов министър Бернар Казньов от юни 2013 г. дава възможност на измамниците да узаконят положението си като им бъдат наложени санкции, предава БГНЕС.

#Швейцария #банки #французи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници