ЕС натиска Гърция за писмено обещание за заема

ЕС натиска Гърция за писмено обещание за заема
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия настоява за писмен ангажимент от Гърция, че страната ще изпълни бюджетните икономии, заложени като условие за изплащането на следващия спасителен транш.

Малко по-рано гръцкият опозиционен лидер Андонис Самарас обяви, че подкрепя спасителния план на ЕС, но не вижда необходимост от писмено обещание, предаде АФП.

„Неведнъж съм обяснявал защо прилагането на решенията (от октомврийската среща на върха на ЕС) е неизбежно и е от основно значение за гръцката икономика и еврото“, каза той.

„Няма да позволя на никого да се съмнява в тези твърдения“, категоричен беше Самарас.

„Еврозоната очаква „писмено потвърждение на ангажиментите“ на Гърция по този въпрос“, заяви от своя страна еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен на пресконференция в Брюксел.

Във вторник гръцкият кабинет подаде оставка. Преговорите за състава на бъдещото правителство и за избора на нов министър-председател продължават и досега.

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу подаде оставка в неделя.

#Гърция #Европейската комисия #ЕС #Европейски съюз #спасителен транш #Андонис Самарас #евро #Оли Рен #Еврокомисар по икономическите и валутните въпроси #Георгиос Папандреу #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"