Румен Петков: Няма да се стигне до изключване

Румен Петков: Няма да се стигне до изключване
Румен Петков заяви, че въпросът за предателството би трябвало да се разглежда и дискутира цялостно, а не само във връзка с конкретния повод - АБВ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимо от внушенията, стигащи на моменти до брутализъм, мисля, че няма да се стигне до изключване. Ще се вземат други мерки – изваждане от ръководните органи на партията, разграничаване, заяви Румен Петков в студиото на Би Ти Ви.

Петков коментира срещата на Националния съвет на БСП, която ще се проведе по-късно днес, на която ще бъде взето решение дали Георги Първанов и Румен Петков ще останат в партията.

Румен Петков заяви, че въпросът за предателството би трябвало да се разглежда и дискутира цялостно, а не само във връзка с конкретния повод - АБВ.

„Когато предадеш хората, които са ти повярвали, според мен това е много тежък политически грях. Кое е по-честното – тези, които не изпълняват решението, да останат, да се стискат здраво в столовете, или тези, които искат да изпълнят ангажиментите, които са поети, да станат и да си тръгнат? Аз мисля, че предателството е наше общо към тези, които излъгахме – с референдума за „Белене”, тези, които излъгахме за плоския данък, тези, които излъгахме за тютюнопушенето. По-честно е, когато си поел ангажимент и не си го изпълнил, да кажеш или „Не желая”, или „Не мога да изпълня ангажимента”, заяви Румен Петков.

#Румен Петков #Петков #БСП #АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »