Протест срещу строежи на БФС в Бояна

Протест срещу строежи на БФС в Бояна
квартал Бояна Снимка: pressclubloz.wordpress.com
A A+ A++ A

Жители на квартал Бояна в София излизат на протест. Те искат обезщетения за земите си и са обещали да се изправят срещу строителите на новата тренировъчна база на Българския футболен съюз, предаде Нова телевизия.

Пред един от входовете на резиденция Бояна всеки момент трябва да влязат машини, които да изкореняват дърветата, защото ще се строи база на Български футболен съюз.

Протестиращите са собственици земята или техни наследници. Те не са съгласни със строителството и са сложили вериги и катинари и не смятат да допуснат работниците”.

„Държавата с помощта на общинската администрация има намерението да застрои терена въпреки многобройните заведени и неприключили към момента административни дела срещу актовете, с които се позволява строителството на този обект и въпреки непреключилите процедури, свързани със собствеността върху тези имоти”, обясни един от протестиращите Николай.

По думите му са оспорвани всички заповеди, които позволяват да бъде построен обекта. Сред тях са заповедта, с която се одобрява устройствения план, решението на Министерския съвет, с което се учредява правото на строеж и др.

От Българския футболен съюз  заявиха, че не са страна в този спор. Според тях това е спор между гражданите и Министерския съвет, който е дал разрешение да се строи върху тази земя. Те обясниха, че са спечелили проекта за строеж на спортната зала в размер на 15 милиона, изцяло финансирани от УЕФА и към момента тези пари стоят неусвоени и има шанс да бъдат загубени.

#протест #Бояна #Българския футболен съюз #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници