Домът на „Оскар”-ите вече няма да се казва „Кодак”

Домът на „Оскар”-ите вече няма да се казва „Кодак”
Кинотеатър "Кодак". Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Театърът, в който през последните десет години се провеждаше церемонията по раздаването на наградите „Оскар“, вече няма да носи името „Кодак“ заради банкрута на компанията.

Съд по фалитите прие иск на „Кодак“ за прекратяване на договора с театъра, като постанови, че това е „в най-добрите интереси на длъжниците, на кредиторите и на другите страни“, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Договорът между „Ийстман Кодак“ и компанията собственик на театъра CIM беше на стойност 72 милиона долара, 3.6 милиона долара на година, и беше за срок от 20 години.

Решението на съда влезе в сила незабавно, но CIM „може да отложи махането на сигнализацията, свързваща театъра с длъжниците („Кодак“), въпреки че това не е задължително“.

Съдебното решение идва 10 дни преди 84-тата церемония по раздаването на наградите „Оскар“.

Театърът, който беше открит през ноември 2001 г. и има капацитет от 3332 места, беше домакин на церемонията по раздаването на „Оскар“-ите от 2002 г. насам.

„Кодак“ обяви фалит миналия месец. Компанията се надява, че искът за защита от фалит ще й помогне да се реорганизира и вероятно да продаде доходоносния си бизнес с патенти, за да предотврати цялостното спиране на работа.

#Кодак #Оскар #фалит #банкрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"