КНСБ свиква тристранката за уволнението по мейл

КНСБ свиква тристранката за уволнението по мейл
КНСБ се обяви против предложенията на БСК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

КНСБ се обяви срещу предложените от бизнеса мерки за намаляване на административната тежест, които според синдиката ще отнемат правата на работниците и служителите. Синдикатът иска още следващата седмица по темата да бъде свикан тристранният съвет, съобщи standartnews.

Припомняме, че в четвъртък Българската стопанска камара предложи възможност за уволнение по мейл, намаляване на разрешения отпуск след майчинство, създаването на трудови съдилища и по-лесно наемане на непълнолетни.

„КНСБ счита, че под намаляване на „административна тежест“ трябва да се разбира облекчаването на отношенията между работодателя и държавата, а повечето от текстовете на предложенията препращат към отнемане на права на български работници или служители“, пише в съобщението на профсъюза. Оттам настояват, че всякакви трудово-правни въпроси трябва да се обсъждат между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Изпълнителният съвет на синдиката ще заседава извънредно във вторник, след което ще бъде обявена позиция по част от 28-те предложения. Окончателното си мнение КНСБ ще представи на извънредното заседание на тристранката, когато тя бъде свикана.

#КНСБ #Българска стопанска камара #уволнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »