МОМН и Intel ще обучават учители

МОМН и Intel ще обучават учители
Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меморандум за разбирателство ще бъде подписан между Intel и Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) във връзка със старта на програмата INTEL TEACH в България.

Меморандумът ще бъде подписан в сряда, 9 ноември, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Подписи върху документа ще сложат министърът на образованието Сергей Игнатов и Джон Девис, вицепрезидент на Intel и ръководител на програмата „Светът напред“.

Намеренията на Intel и МОМН са до края на 2014 г. да бъдат обучени над 10 000 български учители.

По време на събитието ще бъде огласена програмата „3-тият милиард“ за обществена отговорност за осигуряване на широколентов интернет достъп и компютри за още един милиард хора в света в сътрудничество с корпорации, правителства и неправителствени организации.

INTEL TEACH се фокусира върху професионалното развитие на учителите и предлага интересни електронни курсове, които осигуряват по-дълбоко вникване в концепциите за обучение на 21. век.

#Меморандум за разбирателство #Министерство на образованието #младежта и науката #МОМН #министър на образованието #Сергей Игнатов #министър-председател на България #Бойко Борисов #INTEL TEACH #вицепрезидент на Intel #Intel

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »