Увеличават заплатите на цивилните служители в МО

Увеличават  заплатите на цивилните служители в МО
На срещата министър Найденов запозна представителите на синдикатите с промените в структурата на военното ведомство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с представители на ръководствата на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ и Националния синдикат „Отбрана“.

По време на разговорите министър Найденов каза, че са намерени резерви в рамките на бюджета на ведомството да бъдат увеличени основните месечни заплати на цивилните служители по трудови правоотношения на длъжности в Българската армия и в структурите на пряко подчинение на министъра, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител, съобщиха от Министерството на отбраната.

На срещата министър Найденов запозна представителите на синдикатите с промените в структурата на военното ведомство, съобразно новия Устройствен правилник, който влиза в сила от 1 февруари.

В специализираната администрация, чрез преструктуриране на съществуващи звена, се създават две нови дирекции – „Социална политика“ и „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка“.

#Ангел Найденов #Найденов #Министерство на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »