Сирийските сили нападнаха град Дераа

Сирийските сили нападнаха град Дераа
Звукът от експлозии и стрелба с картечници можеше да се чуе в кварталите Ал-Балад, Ал-Махата и Ал-Сад в града. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Силите на сирийския режим нападнаха град Дераа в опит да изтласкат бунтовниците от Свободната сирийска армия от града, съобщиха местни жители и активисти на опозицията.

Звукът от експлозии и стрелба с картечници можеше да се чуе в кварталите Ал-Балад, Ал-Махата и Ал-Сад в града, след като силите на режима нападнаха бунтовниците, предаде „Ройтерс“.

Те от своя страна отговориха със стрелба срещу крайпътни заграждения на армията и срещу сгради на силите за сигурност и на милициите. Дераа се намира на границата с Йордания.

„Бомбардировката на армията започна рано сутринта и последва престрелка. От две седмици чуваме, че армията заема позиции около Дераа“, заяви Хусам Изедин, член на сирийската правозащитна организация Суасиах.

„Дераа възвръща ролята си в бунта. Демонстрациите бяха възобновени и Свободната сирийска армия осигурява безопасността на протестите в някои части на града“, допълни същият източник.

Друг активист, пожелал да остане анонимен, заяви, че двама членове на Сирийската свободна армия са били ранени, и допълни, че атаката, изглежда, е била съсредоточена срещу части на града, които попаднаха под контрола на Свободната сирийска армия.

#Сирия #бунтовници #Свободната сирийска армия #Йордания #бомбардировка #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"