Евростат: България е сред отличниците по брой туристи

Евростат: България е сред отличниците по брой туристи
Снимка: iskoni.com
A A+ A++ A

България е сред страните с най-голямо увеличение на броя на нощувките на туристи през 2013 година, показват данните на статистическата служба на Европейския съюз Евростат, предаде БНР.

Според проучването, рекордно ниво от над 2,6 милиарда нощувки са реализирани на територията на страните от Европейския съюз през миналата година. Това представлява увеличение с 1,6 процента спрямо предходната година.

През миналата година най-голямо увеличение на броя на нощувките се отбелязва на територията на Гърция с над 11 процента, Малта - близо 8 на сто, и на Латвия - със 7,3 процента.

България е сред страните отличници с увеличение от 6,2 процента. През миналата година на нейна територия са реализирани 21,5 милиона нощувки, като 67% от тях са реализирани от граждани на страни извън Европейския съюз. Броят на нощувките, реализирани от граждани на страните-членки на общността, се е увеличил с 5,3 на сто, а на тези от страните извън Европейския съюз - със 6,6 на сто.

Най-голям брой нощувки са реализирани на територията на Франция - 405 милиона, Испания - 387 милиона, Италия - 363 милиона, и Германия.

#Евростат #България #туристи #нощувки #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"