Хомофобска поправка в НК на Сидеров в пленарната зала

Хомофобска поправка в НК на Сидеров в пленарната зала
Гласуването на поправката остана за четвъртък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандална дискриминационна поправка в Наказателния кодекс, предложена от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, най-неочаквано влезе в пленарната зала в сряда.

 

Поправката, внесена през септември миналата година, предвижда затвор от 1 до 5 години и имуществена санкция от 5000 до 10 000 лева за лице, което „манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради, или чрез средствата за масова информация и интернет“, съобщава „Медиапул“.

В писмо до медиите през септември миналата година, аргументирайки предложението си, „Атака“ обяви, че „за пореден път изразява недоволство от проведения гей парад в столицата, организиран за шеста поредна година. Това чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление се състоя за пръв път през 2008 г. и оттогава до днес се провежда без никакъв адекватен отпор от страна на държавните институции“.

В сряда в пленарната зала Павел Шопов, зам.-председател на „Атака“, заяви от трибуната, че „тези лични отношения не трябва да се излагат на показ и с тях да се въздейства върху децата и останалите представители на обществото“.

Това накара председателя на Комисията по правата на човека Тунчер Кърджалиев (ДПС) да напомни, че проектът на „Атака“ не е в хармония, а в остра колизия с европейските и българските документи.

Гласуването на поправката остана за четвъртък.

#Волен Сидеров #Сидеров #Атака #Павел Шопов #Тунчер Кърджалиев #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »