Борисов: ДПС+патерицата им Бареков и БСП+АБВ искат пак на власт

Борисов: ДПС+патерицата им Бареков и БСП+АБВ искат пак на власт
Бойко Борисов коментира пресконференцията на АБВ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият сценарий е ДПС плюс патерицата им Цензурата („България без цензура“ - бел. ред.), БСП плюс АБВ да управляват отново, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред агенция „Фокус“.

Поводът за коментара са пресконференцията на АБВ и изявленията на Георги Първанов.

„Цитирам президента Първанов: „ГЕРБ трябва да остане извън властта“ и ще работи с всички сили по този въпрос. Той казва: „нашите евродепутати ще отидат в ПЕС“ - значи нищо не се губи в център-ляво. Второ, казва: „при парламентарни избори ще има нова сложна коалиционна култура“. Да си спомним кой беше бащата на Тройната коалиция - БСП, НДСВ, ДПС - формулата осем - пет - три. Следователно какво целят БСП? Недоволните, видимо разтревожените от разпада на БСП, от политиката на Станишев, от това, че фамилията му трябва да връща пари в Брюксел, от ежедневните скандали, от проваленото му управление, тези хора биха отишли в други партии. Всъщност тези хора сега ще си останат в център-ляво. Следователно патерицата на ДПС, да я наричаме Цензурата, плюс БСП и АБВ, след „сложна коалиционна култура“ (която ще проявят), отново ще имат управление. ГЕРБ - извън властта, сиреч без център-дясното; „Атака“ вече не им е нужна (а и те вероятно няма да влязат вече с това си поведение); вече си имат друга патерица - Цензурата - и това ще им е предостатъчно“, каза Бойко Борисов.
„Това е новият сценарий: уж паника на „Позитано“, уж ще се изключваме, уж има война, пък някой работел за ГЕРБ... Как ще работи за ГЕРБ, като иска да ни остави извън властта, и то е очевидно“, коментира Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #БСП #ГЕРБ #ДПС #Атака #България без цензура #Георги Първанов #Първанов #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"