Нешева дава обяснения за бонусите в Касата

Нешева дава обяснения за бонусите в Касата
Вчера депутати от „Синята коалиция“ обвиниха Нешева, че е взела бонус от около 30 000 лева. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Нели Нешева ще обясни на пресконференция какви точно допълнителни възнаграждения са получили служителите в системата на касата по длъжности през 2011 г., предаде Дарик радио.

Вчера депутати от „Синята коалиция“ я обвиниха, че е взела бонус от около 30 000 лева. Нешева каза, че е взела три пъти по-малка сума, но тя била по регламент в Закона за здравното осигуряване, а не от натрупаните икономии от заплати във ведомството.

От справка на здравната каса става ясно, че от глоби и санкции ръководството на институцията и директорите на районните каси са получили като бонуси 91 858 лева. Общата численост на ръководните кадри е 40 души. Освен това от икономии от заплати са им раздадени бонуси за над 77 000 лева.

Директори на дирекции в НЗОК и подразделенията й са получили повече от 93 хиляди лв. от икономии и над 71 000 лв. от глоби и санкции. Тези средства са разпределени между 55 души. 2700 експерти и специалисти в касата са взели над 4 млн. лева бонуси и по двете пера.

#Нели Нешева #НЗОК #Националната здравноосигурителна каса #възнаграждения #Синята коалиция #бонус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"