Опозицията отказа да влезе в кабинета на Янукович

Опозицията отказа да влезе в кабинета на Янукович
Протестите обаче ще продължат с нова сила, след като щабът на Националната съпротива призова за митинг на площада на обяд, успоредно със заседанието на Върховната Рада. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Опозицията в Украйна успя да издейства отмяна на суровите закони срещу демонстрантите. Освен това властите се отказаха от въвеждането на извънредно положение, предаде Би Ти Ви

Водачите на опозицията обаче отказаха да влязат в правителството на президента Виктор Янукович. Арсений Яценюк не даде съгласие да оглави кабинета. Лидерът на партия УДАР Виталий Кличко пък отказа предложението да стане вицепремиер по хуманитарните въпроси.

Спорните закони бяха отменени след четиричасова среща на държавния глава с лидери на опозицията. Противниците на режима за пореден път получиха съгласието на властта да бъде приет закон за амнистия за задържаните демонстранти при сблъсъците с полицията.

В Киев пристигна председателят на комитета по международни отношения в Европейския парламент Елмар Брок. Той участва в извънредното заседание на парламента за ситуацията в страната.

Протестите обаче ще продължат с нова сила, след като щабът на Националната съпротива призова за митинг на площада на обяд, успоредно със заседанието на Върховната Рада.

#Елмар Брок #протест #Върховната Рада #Украйна #Киев #Янукович #Виталий Кличко #удар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"