Лондон: Българските имигранти са в „разумни граници“

Лондон: Българските имигранти са в „разумни граници“
Премиерът заяви, че законопроектът за имиграцията съдържа „чувствителни“ мерки, целящи намаляване на ежегодната нетна миграция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският министър-председател Дейвид Камерън съобщи, че броят на българите и румънците, пристигнали във Великобритания след отпадането на ограниченията за работа в страната, е „в разумни граници“.

Камерън се обърна към депутатите от Консервативната партия да не застрашават плановете му да ограничи имиграцията и посочи, че споделя тяхното притеснение.

Премиерът заяви, че законопроектът за имиграцията съдържа „чувствителни“ мерки, целящи намаляване на ежегодната нетна миграция.

Въпреки това депутати от партията искат да бъде наложен контрол върху българите и румънците до 2018 г.

Народни представители от Консервативната партия са притеснени от броя на имигрантите в дългосрочен план и настояват Камерън да добави нови ограничения в законопроекта на правителството за имиграцията, който ще бъде разгледан от Камарата на общините в четвъртък.

Камерън отбеляза, че ръцете му са вързани по този въпрос, тъй като Великобритания вече е удължила контрола до максималните седем години.

„Сега тези седем години изтекоха. Нямаме право да ги удължаваме още въз основа на настоящите правила. Направихме каквото можахме в рамките на правилата, които бяха договорени от предишното правителство“, коментира британският премиер.

Камерън добави, че законопроектът е бил замразен, за да се обмисли първоначалната реакция на прекратяването на контрола за българи и румънци и сега той иска да прокара закона.

„Мисля, че от началото на годината до момента броят на имигрантите е в разумни граници, и се надявам, че можем да постигнем напредък със законопроекта, защото в него са заложени толкова много хубави неща“, каза Камерън.

Според него законопроектът съдържа важни мерки, които задължават имигрантите да плащат за услугите на британската здравна система и гарантират, че те няма да имат право да останат във Великобритания, ако не разполагат с общинско жилище, както и да обжалват безкрайно съдебно решение за депортирането им.

#Дейвид Камерън #Великобритания #имиграция #българи #румънци #България #Румъния #трудови ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници