Откриха нарушения при бившите министри Атанасова и Константинов

Откриха нарушения при бившите министри Атанасова и Константинов
Десилава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сметната палата извърши одит на дейността на бившите министри на здравеопазването Десислава Атанасова и Стефан Константинов по упражняване на правата на държавата в търговски дружества с държавно участие в капитала в Министерството на здравеопазването за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г., съобщиха от ведомството.

Одитът е заради дейността на министрите на здравеопазването по упражняване правата на държавата в търговски дружества с държавно участие в капитала.

Атанасова и Константинов са упражнявали правата на държавата в 80 търговски дружества.  Със 100 на сто държавно участие са 48 търговски дружества.

За одитирания период министри на здравеопазването са Стефан Константинов и Десислава Атанасова и те носят отговорност за управленските решения.

В резултат от извършения одит са направени следните изводи: Липсват контролни процедури за преобразуване и/или сливане на дружества, за поддържане на актуална информация в регистъра на търговските дружества в министерството и за изпълнение на бизнес програмите на дружествата. Също така няма ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за изготвянето на тримесечни доклади за финансовото състояние, за утвърждаване на бизнес програмите, за избор и освобождаване на регистрираните одитори и освобождаване от отговорност на управителите и членовете на Съвета на директорите.

#Сметната палата #Десислава Атанасова #Атанасова #Стефан Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници