Във вторник гласуват оставката на Азаров

Във вторник гласуват оставката на Азаров
Размириците в Киев продължават. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващата Партия на регионите във Върховната Рада в Украйна е готова във вторник да гласува на извънредно заседание на парламента за оставката на правителството на Микола Азаров. Информацията бе официално обявена от първият заместник председател на фракцията Михаил Чечетов, предаде РИА Новости.

От управляващата партия уточняват,  че лидерите на опозицията приемат предложението на президента на страната Виктор Янукович да влязат в ръководството на кабинета на министрите.

След преговори с опозицията Янукович предложи длъжността министър председател на лидера на парламентарната фракция „Баткившчина” Ярсений Яценюк, а длъжността на вицепремиер по хуманитарните въпроси – на председателя на партия УДАР Виталий Кличко.

Основно искане на протестиращите е оставката на правителството на Азаров.

Размириците в Киев продължават, като протестите се разпространиха из цялата страна. Участниците в масовите безредици в украинската столица спрезвеха една от сградите на правосъдното министерство, за да се стоплят и да пренощуват там.

По-рано милицията задържа 116 души, заподозрени за участие в масовите безредици на улица „Грушевский” в центъра на столицата. Властите съобщават, че 18 милиционери са пострадали по време на опитите на активисти да завземат сградата на областната администрация в украинския град Днепропетровск. Задържани са близо 40 радикално настроени поддръжници на опозицията. По данни на милицията, двама служители на реда са били намушкани.

#Микола Азаров #Азаров #Украйна #Киев #протест #Янукович #опозиция #Виктор Янукович #Михаил Чечетов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници