189933 статии       |       383 интервюта       |       1524 снимки       |       38127 абоната       |      
USD 1.65566| EUR 1.95583| GBP 2.16898|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигнал

Размер на шрифта:   

Топ 10 факта за УниКредит Булбанк

15 февруари 2012, сряда / 08:05; Коментари: 0
Send to Kindle

Топ 10 факта за УниКредит Булбанк - изготвени за Бизнес приложение "Инвеститори на десетилетието" - Novinite.bg & Novinite.com (Sofia News Agency)

1. От създаването си досега УниКредит Булбанк е безапелационен номер едно в банковия сектор на страната по размер на активите. Според най-актуалните данни, към края на деветмесечието на 2011 г., активите на банката нахвърлят над 12 млрд. лв.

2. Благодарение на УниКредит Булбанк над 1600 млади семейства се радват на нов дом – такъв е размерът на отпуснатите ипотечни кредити „Първи дом" от банката през 2010 и първата половина на 2011 г.

3. Над 1.3 млн. клиенти са се доверили на УниКредит Булбанк – 1.3 млн. души не могат да грешат, нали?

4. УниКредит Булбанк е традиционен партньор на бизнеса в страната – банката е номер едно както по корпоративни кредити (близо 5.9 млрд. лв. към 30 септ. 2011), така и по фирмени депозити (над 3.9 млрд. лева към 30 септ. 2011).

5. УниКредит Булбанк има възможно най-високия кредитен рейтинг, който финансова институция, работеща в България може да получи – дългосрочен и краткосрочен, потвърден от Standard and Poor's - на BBB/A-3. По правило кредитният рейтинг на банките в една страна не може да нахвърля този на страната).

6. УниКредит Булбанк е една от най-отличаваните институции. Банката е печелила многобройни български, но и международни награди - сред тях си заслужава да се споменат „Най-добра банка в банкирането на дребно 2010" от банковата класация на в. Пари, „Банка на клиента 2010" от Асоциация Банка на годината и „Банка на годината" от международното списание The Banker, спечелени само през миналата година. Пълен списък на наградите на УниКредит Булбанк през годините може да намерите на сайта на банката (http://www.unicreditbulbank.bg/bg/About_the_Bank/Awards/index.htm).

7. Благодарение на служители на УниКредит Булбанк и техните семейства във Витоша бяха насадени над 3000 нови растения във Витоша – 1300 върби по поречието на р. Струма и 1800 храста зърнастец. Така, само за един октомврийски предиобед банката подпомогна работата на Парк Витоша с точно 1080 часа доброволен труд.

8. В УниКредит Булбанк работят близо 4 хиляди човека. Всяка година банката дава шанс и на студенти и млади професионалисти да се присъединят към екипа й като организира Стажантска програма. Миналата година в стажантската програма на банката са се включили 340 младежи и около една пета от тях са останали на работа в УниКредит Булбанк.

9. УниКредит Булбанк е сред най-социално ангажираните компании. Съвместната дейност на УниКредит Булбанк и Фондация УниКредит спомогна за реализирането на два мащабни проекта през последните две години – изграждането на центрове за домашни грижи за възрастни хора, останали сами в следствие на миграцията на техните близки, в Смолян и Добрич (съвместно в БЧК) и проект за превенция на изоставянето на деца в институции в Хасковска област (съвместно с фондация „Лале").

10. УниКредит Булбанк е най-добре капитализираната банка в страната със собствен капитал в размер на 1.9 млрд. лв. към края на септември 2011.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО