„Гордо знаме”…, на конци!

„Гордо знаме”…, на конци!
A A+ A++ A

Откакто дойде демокрацията, всеки от нас си е позволил да попътува. Не може да не ни е направило впечатление, как околните нам държави почти навсякъде поставят националния флаг. Особено силно това се вижда в съседна Турция, но така е и в САЩ, Гърция и др. Южните ни съседи рисуват националното си знаме дори по фасадите на сградите, то се развява от почти всеки балкон, толкова се набива на очи, че понякога дори сякаш леко дразни.

И у нас имаме знамена, вече на много сгради, а и по празниците тук-там на някоя тераса се развява трибагреникът. Едно знаме обаче прави силно впечатление и то се намира на околовръстния път на София-южната дъга. Похвално е, как един българин се е сетил да постави националното знаме, при това в огромен размер. Това е пример, който трябва да бъде заразителен.

Само че, както обикновено, хубава работа, ама българска. Въпросното „гордо знаме” във внушителни размери, от доста време е скъсано. То буквално вече е на ленти. На южната дъга на околовръстния път се вее на практика един парцал. Добре, начинанието е наистина за похвала, чудесно е, че уважаваме държавата си, но не е ли редно, когато развеем знамето, то да бъде здраво и чисто…?!

#Турция #Гърция #САЩ #знаме #държава #дъга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »