ЕС и САЩ договориха партньорство за биопродуктите

ЕС и САЩ договориха партньорство за биопродуктите
Снимка: biodalia.com
A A+ A++ A

Европейският съюз и Съединените щати обявиха днес, че от 1 юни 2012 г. биологичните продукти, сертифицирани в Европа или в Съединените щати, могат да се продават като биологични във всеки от двата региона на света.

Това партньорство между двата най-големи производителя на биологични продукти в света ще създаде здрава основа за насърчаване на биологичното земеделие в полза на разрастващия се отрасъл на биологичното производство и в подкрепа на заетостта и стопанската дейност в глобален мащаб, се казва в съобщение на Европейската комисия.

Общо в Съединените щати и в Европейския съюз секторът на биологичните продукти се оценява на близо 40 милиарда евро и нараства с всяка изминала година.

Официалните писма за създаване на това партньорство бяха подписани в германския град Нюрнберг на 15 февруари 2012 г. от Дачиан Чолош, европейски комисар по селското стопанство и развитието на селските райони, Катлийн Мериган, заместник-министър на земеделието на САЩ, и посланик Иси Сидики, главен преговарящ по въпросите на селското стопанство към търговския представител на САЩ.

Подписването се състоя на Световния панаир за биологични продукти BioFach - най-голямото търговско изложение на биологични продукти в света.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"