Първанов: АБВ ще постигне целите си

Първанов: АБВ ще постигне целите си
A A+ A++ A

Формацията АБВ ще постигне целите си – „два, три, четири мандата", обяви Георги Първанов в предаването „120 минути" по bTV.

Той допълни, че АБВ се финансира със „скромни дарения от членския състав" и предположи, че тяхната кампания за европейските избори ще бъде най-скромната от всички.

„На тези избори ще се разбере, че АБВ е най-перспективната формация", декларира Първанов. Той призна, че не е мислил за възможността от провал на листата на АБВ с Ивайло Калфин начело.

„Още нямам намерение да цепя БСП, правя нова листа, която ще „трупа" гласове за Партията на европейските социалисти, където ще бъдем отново заедно с БСП", коментира Първанов.

В отговор на съмненията сред опонентите на АБВ как ще се бъдат реализирани заявките на формацията, той каза лаконично: „Ще имат възможност да видят как ще се случи."

„За мен политическият резултат е важен от гледна точка на това левицата да се отвори отново, да консолидира разпилените гласове. Не е фатално организационното разделение, фатално е отсъствието на политическо взаимодействие", подчерта Първанов.

Взаимоотношенията си със Сергей Станишев Първанов не нарече „приятелство", а ги категоризира като „онова, което в левицата са назовали другарство – отношение на почтеност и откритост".

#Георги Първанов #АБВ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"