Сняг и ветрове в цялата страна в събота

Сняг и ветрове в цялата страна в събота
Зимата идва в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички области на страната са под оранжев и жълт код за събота заради очаквания снеговалеж и силен вятър. Това показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология.

За 15 области на Северна и Източна България е обявен код за опасно време "оранжево". Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. В цяла Северна България ще се образува снежна покривка 15-25 сантиметра и ще духа силен източен вятър, които ще образува виелици и навявания.

В Добричка, Варненска и Бургаска области ще духа източен вятър със скорост до 25-30 м/сек. В останалата част на страната обявеният предупредителен код е "жълто" за потенциално опасно време. Той е в сила за областите София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян.

В тези области ще се образува снежна покривка около 10-15 сантиметра. В областите Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали преди обяд ще вали дъжд, след обяд и привечер ще преминава в сняг, с образуване на снежна покривка, до полунощ около 10 сантиметра.

Значителни ще са валежите в Южна България, а през нощта срещу неделя и в Източна.

#сняг #жълт код #вятър #София #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »