Турски депутати се сбиха в парламента

Турски депутати се сбиха в парламента
Напрежението в турския парламент продължава от 21 януари, когато управляващата партия внесе за разглеждане промените в структурата и подчинеността на Висшия съвет на съдиите и прокурорите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Депутат от управляващата турска Партия на справедливостта и развитието и негов колега от основната опозиционна сила са се сбили в турския парламент.

В резултат на конфликта опозционерът е бил откаран със сериозна рана и оток под едното око, съобщава агенция ДХА.

Депутатът от управляващата партия Октай Сарал пробягал 20 метра, за да удари с всичка сила с юмрук в главата народния представител и заместник генерален председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Бюлент Тезджан.

Той е бил посетен от група опозиционни депутати, които изразили загриженост, че вече няма гаранция за тяхната лична сигурност, дори и в сградата на турския Меджлис, предава „Фокус“.

Напрежението в турския парламент продължава от 21 януари, когато управляващата партия внесе за разглеждане промените в структурата и подчинеността на Висшия съвет на съдиите и прокурорите.

#Турция #Парламент #депутати #бой #Меджлис #Партия на справедливостта и развитието #опозиция #Народнорепубликанска партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници