80 хил. български студенти на бригади в САЩ от 2000 г.

80 хил. български студенти на бригади в САЩ от 2000 г.
Посланик Рийс раздаде първите пет визи на студенти, които ще заминат за САЩ през 2014 г. по програмата Work and Travel. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Програмата за летни бригади действа от 2000 г. и в нейните рамки вече 80 хил. души са пътували до САЩ“, заяви американският посланик е България Марси Рийс.

„Участието в тази програма е вдъхновяващо за младите хора, защото те имат възможност да печелят пари за своето обучение, докато получават образованието си, и могат да научат много неща за други държави и култури“, коментира посланик Рийс.

„Лично за мен това беше много вдъхновяващо и вълнуващо преживяване, защото, когато бях студентка, пътувах до бивша Югославия и вижте докъде стигнах днес“, сподели тя.

Посланик Рийс раздаде първите пет визи на студенти, които ще заминат за САЩ през 2014 г. по програмата Work and Travel.

„Много съм щастлива, че имам удоволствието да раздам визите на студентите, но също и малко им завиждам. Знам, че ще работите много усилено, но със сигурност и много ще се забавлявате“, добави тя.

Рийс коментира и въпроса за отпадане на визите за българските граждани, пътуващи в САЩ.

„Това е нещо, което се управлява от закони и се приема от Конгреса на САЩ. Така че това е въпрос на изпълняване на изискванията за законодателството. Ние имаме желание да работим съвместно по позитивен начин с цел да бъдат изпълнени тези изисквания“, посочи Рийс.

Генералният консул на САЩ в България Дебора Кембъл отрече слуховете, че страната обмисля да прекрати програмата Work And Travel.

„Това не е вярно. Тази програма е много важна за САЩ и искаме тя да продължи“, посочи Кембъл.

Тя отбеляза, че през 2013 г. в програмата са участвали над 7000 български студенти и се надява тази година броят да се запази.

„Бихме искали програмата да се разрасне и повече студенти да участват“, заяви генералният консул, предава БГНЕС.

#Марси Рийс #български студенти #САЩ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници