Теди Москов: Живеем в диктатура на псевдодемокрацията

Теди Москов: Живеем в диктатура на псевдодемокрацията
Според Москов липсата на депутати в театъра не е загуба. Снимка: ТВ 7
A A+ A++ A

В новата си постановка „Професия лъжец“ (Държавен куклен театър – Варна) Теди Москов представя различна гледна точка за известни исторически събития. Вдъхновена е от „Джелсомино в страната на лъжците“ на Джани Родари и „Хумористична история на българите“ от Райко Алексиев.

Премълчаната история може лесно да се преиначи, затова режисьорът се стреми да показва двояките неща от историческото минало, заяви той в ефира на ТВ7 в четвъртък вечер.

На „Професия лъжец“ в столичния театър „Сълза и смях“ не са присъствали депутати, подчертава Москов. Създателят на „Улицата“ казва, че му е омръзнало да говори за връзката на политиците с театъра – смята, че те нямат талант на актьори и не играят, както много често им приписваме. Депутатите никога няма да се научат да ходят на театър, убеден е Теди Москов и не смята липсата им в залата за особена загуба.

Някъде четох, че невежеството е силата на диктатурата. Ние тук имаме диктатура на псевдодемокрацията и невежеството нарочно се поддържа у всички. Аз се занимавам с тъпизма на времето на моята младост, добави Москов.

#Теди Москов #Сълза и смях

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"