Борисов: „Белене“ е провален проект

Борисов: „Белене“ е провален проект
A A+ A++ A

„Това правителство няма да прави „Белене“, за радост, просто лъже обществото. Станишев, Орешарски и компания - заради тях близо 14 млн. лв. похарчи българският данъкоплатец за референдум. „Белене“ е провален проект, както много други“, заяви в сутрешния блок на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ГЕРБ е взел ясно решение, когато бях премиер, за спирането на АЕЦ „Белене“. Когато г-н Румен Петков ми се обади, каза, че има американски инвеститори. Дойдоха 5-6 човека, които искат да купят от държавата, от НЕК, лиценз. Искаха да знаят какво мисли опозицията по въпроса. Спряхме АЕЦ „Белене“, защото държавата няма пари да го прави и може да си даде банкова гаранция, същото съм казал и на американците“, заяви Борисов.

„Белене е изключително корупционна сделка и е крайно време вече да има от прокуратурата решения на разследванията, които вървят от години. Не се съюзявам с никой, има инвеститори, които са искали да разговарят с мен, аз съм ги поканил, казали са си мнението, аз съм им казал - идете и се оправете с управляващите, от нас не зависи нищо. Това трябва да мине в Министерски съвет, да бъде дебатирано в парламента. Когато е зависило от ГЕРБ и от мен, ние ме спрели проекта „Белене“. Той е скъп и държавата не може да си позволи да го строи. Няма да подкрепим БСП, ще подкрепим 2 млрд. лв. дълг, които висят на всички“, каза още Борисов.

„Коалицията БСП, ДПС и „Атака“ е толкова устойчива, че няма никакъв шанс да падне. Единственият шанс е, ако десните партии победим БСП и ДПС на евроизборите. Тогава властта ще падне и затова призовавам всички хора да гласуват“, коментира Борисов.

„Досега всичко, което се появи в политическия спектър, е център дясно. С появата на АБВ, които са леви, се обнадеждавам. Когато една формация се състои от два мандата президент, външен министър и т.н., нямам право да кажа, че не са ми конкуренция и не са заплаха за нас. Първанов е много опасен играч за ГЕРБ. Той е силен противник“, каза още бившият премиер.

„Мразя да ми поставят условия. Особено партии, които преди 6 месеца имаха 3%, сега и 7%, пак не обичам да ми поставят условия. Ако дойдат и ми кажат - ние имаме 3%, вие - 33%, елате да ни подкрепите, бих отишъл. Но без да ми поставят условия.“

„Аз си говоря по телефона с всички - с Меглена Кунева, със Сугарев, Атанас Атанасов, Йордан Соколов, Евгени Михайлов и т.н. Това ми е работата. Един политик трябва да си говори с останалите партии. Аз бих станал патерица на всеки от тях и не ме е срам да го кажа. Ако нямаш патерица, ще паднеш, ще лежиш“, сподели още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници