СГС заседава по делото Цветанов

СГС заседава по делото Цветанов
A A+ A++ A

Софийският градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

СГС даде ход на делото срещу Цветанов на 28 ноември 2013 г. по обвинение, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "НЕ!!!" на шест искания за СРС-та. Те са били за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, предаде БГНЕС.

Цветанов отрече да е имало натиск върху делото и че оперативните работници винаги са имали пълна свобода по време на неговото управление на МВР.

Адвокатите на Цветанов – Менко Менков Ханс-Петер Ул поискаха съкратена съдебна процедура с мотива, че не е нужно да се губи времето на съда

Срещу Цветанов вече има повдигнати още две обвинения, които обаче все още не са стигнали до съда. Едното отново е свързано с Орлин Тодоров. В негова полза, според прокуратурата, Цветанов е присвоил 50 000 лева от бюджета на МВР.

Мярката за неотклонение, която му определиха наблюдаващите прокурори по всички обвинения до момента е най-леката - "подписка". След като му бе повдигнато третото обвинение, но, Цветанов има и забрана да напуска страната.

#СГС #Цветан Цветанов #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници