Вътрешният министър на Румъния подаде оставка

Вътрешният министър на Румъния подаде оставка
Румънският вътрешен министър Раду Строе подаде оставка заради остро критикувана спасителна операция след инцидент с малък самолет в планинска област. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Румънският вътрешен министър Раду Строе подаде оставка заради остро критикувана спасителна операция след инцидент с малък самолет в планинска област, при който загинаха двама души, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

При инцидента, който стана в планинска област в Централна Румъния, загинаха млада военна лекарка и пилотът на самолета. Спасителните екипи успяха да открият жертвите едва след няколко часа в труднодостъпна област.Обеществеността обвини министър Строе, че не е координирал работата на екипите.

След като подаде оставката си, министърът обясни на пресконференция, че решил да подаде оставка, за да защити достойнството на пожарникарите, които от три дни са обект на несправедливи обвинения.

"Те са героите, които спасяват животи", изтъкна министърът, който трябваше да координира спасителната мисия в понеделник вечерта.

"Много бързо ще се докаже, че отговорността за подаването на сигнал за тревога, задействането на издирвателния план и откриването на останките от самолета принадлежи на други държавни институции, а не на министерството на вътрешните работи", категоричен е Строе.

Премиерът Виктор Понта съобщи, че вицепремиерът Габриел Опреа ще изпълнява временно длъжността вътрешен министър.

#Виктор Понта #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино