Вигенин: Ще помогнем на Сърбия да избегне нашите грешки

Вигенин: Ще помогнем на Сърбия да избегне нашите грешки
Министър Вигенин отправи поздравления към своя гост по повод официалния старт на преговорите между Сърбия и ЕС. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Отношенията между България и Сърбия никога не са били на такова равнище, с толкова интензивен политически диалог. Днешната ни среща е продължение на този диалог и ни дава възможност да планираме следващите стъпки, които да изпълнят сътрудничеството ни с ново съдържание, заяви Кристиан Вигенин на съвместна пресконференция със сръбския си колега Иван Мъркич, който е на официално посещение в София по покана българския външен министър.

„България и Сърбия имат преплитаща се история, която ни свързва векове наред”, заяви от своя страна министър Мъркич, като допълни, че пред двете страни има и съвместно бъдеще. „Тези ценности, които обвързват целия Европейски съюз, ще водят и нас“, подчерта той.

Министър Вигенин отправи поздравления към своя гост по повод официалния старт на преговорите между Сърбия и ЕС.

„България е готова да окаже техническа и експертна подкрепа в този процес“, подчерта той. В тази връзка ще бъде подготвен нов Меморандум за сътрудничество в процеса на евроинтеграция, който ще даде възможност страната ни да предоставя необходимата помощ по конкретни преговорни глави. Както положителният, така и отрицателният опит е важен, за да можем да помогнем на Сърбия да избегне някои от нашите грешки, каза още българският външен министър.

#Кристиан Вигенин #Вигенин #Сърбия #България #ЕС #Иван Мъркич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници