Глоба от 1000 лв. и 18 месеца без книжка при отказ за алкохолна проба

Глоба от 1000 лв. и 18 месеца без книжка при отказ за алкохолна проба
Началникът на КАТ Богдан Милчев оповести по-строги санкции за отказване на алкохолна проба. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От вторник водачите, които отказват да бъдат проверени с дрегер за алкохол, ще бъдат глобявани с максимална глоба от 1000 лева и отнемане на шофьорската книжка за 18 месеца, съобщи шефът на КАТ Богдан Милчев.

Само за миналата седмица в София КАТ е глобил 37 водачи, употребили алкохол, от тях пет са жени. Рекордьор е дама, спряна за проверка на 7 октомври, която е имала 3.4 промила алкохол в кръвта, посочи още Милчев, цитиран от БГНЕС.

Проверените за алкохол през почивните дни водачи в София са били общо 18, като 14 от тях са седнали зад волана след употребата на спиртни напитки.

Според Милчев, шофьорите спират да карат пияни, когато от КАТ предупредят, че предстоят активни проверки.

Така например, след като от КАТ обявиха, че започват акция срещу пияните шофьори, в понеделник са установени едва трима водачи, употребили алкохол, а точно една седмица по-рано те са били шестима.

Във вторник са проверени 250 водачи, като само един от тях е имал над 0.5 промила алкохол в кръвта.

По думите на Милчев обаче, най-сериозният проблем в столицата е, че шофьорите не спират на пешеходини пътеки, но пак той отбеляза, че вече около половината от тях са започнали да го правят.

От началото на годината КАТ-София е санкционирал 2225 пешеходци за неправилно пресичане на пътното платно и 956 водачи за отнемане на предимство на пешеходна пътека, обяви още шефът на пътната полиция.

#КАТ #алкохолна проба #шофьори #шофьорска книжка #Богдан Милчев #пешеходци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"