Барикади и палежи в Киев, опозицията се готви за настъпление

Барикади и палежи в Киев, опозицията се готви за настъпление
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението в Украйна ескалира. В центъра на Киев се намират над хиляда протестиращи, които издигат нови барикади и продължават да палят автомобилни гуми в близост до стадион „Динамо”, предаде ЛИГАБизнесИнформ.

Силите на реда засега не предприемат никакви действия. В същото време опозиционните лидери очакват, че през нощта властите могат да опитат да разпръснат протестиращите съ сила.

Лидерът на украинската опозиционна партия УДАР Виталий Кличко от трибуната на площад „Независимост” в Киев заяви, че на преговорите в президентската администрация държавният глава Виктор Янукович не е реагирал на исканията на протестиращите, съобщава вестник „Украинска правда”, цитиран от агенция "Фокус".

„Не получихме отговор на въпроса, дали президентът смята да разгледа възможността за провеждане на предсрочни избори, но оставката на правителството е възможна”, посочи той.

„Г-н президент, имате възможност да решите този въпрос. Предсрочните избори ще променят ситуацията без кръв. Ние ще направим всичко възможно, за да постигнем това. Чуйте хората. Не ги игнорирайте”, подчерта Кличко и допълни: „Утре ако президентът не предприеме отстъпки, ние ще преминем в настъпление. Няма друг изход”.

#Киев #Украйна #Виктор Янукович #Виталий Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"