СДС: Шефовете на Здравната каса с 50 000 лв. бонуси

СДС: Шефовете на Здравната каса с 50 000 лв. бонуси
Нели Нешева (на снимката) и заместникът й Мариана Василева са си определили допълнителни възнаграждения в размер на 1.5% от глобите в НЗОК за 2011 г., според СДС. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева и нейният заместник Мариана Василева са си раздали бонуси за над 50 000 лева, обявиха от СДС.

Според документи, с които партията разполага, Нешева и Василева са се възползвали от възможността да си определят допълнителни възнаграждения за 2011 г. в размер на 1.5% от събраните глоби от Националната здравноосигурителна каса, които надвишават 2 млн. лева.

Така Нешева си е разписала бонус от над 30 000 лева, а Василева – от 22 000 лева, твърдят още сините, цитирани от Дарик.

СДС изнесоха информация, според която здравната каса и Министерството на здравеопазването са раздали бонуси за близо 10 млн. лева през изминалата година.

Значителна част от министерствата пък отказват да дадат информация за методиката и размера на раздаваните допълнителни възнаграждения с аргумента, че това е лична информация.

„Неморално е във време на икономическа криза и време, в което премиерът и членове на кабинета отправят апели за всякакъв вид икономии, под масата министерствата и шефовете на ведомствата да си раздават такива средства“, коментира депутатът от СДС Димо Гяуров.

#Националната здравноосигурителна каса #НЗОК #Нели Нешева #СДС #Министерството на здравеопазването #Димо Гяуров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници