Селското стопанство при ГЕРБ било във възход

Селското стопанство при ГЕРБ било във възход
По време на управлението на правителството на Бойко Борисов българското селско стопанство е процъфтявало. Снимка: www.agrotida.com
A A+ A++ A

По време на управлението на правителството на Бойко Борисов българското селско стопанство е процъфтявало, сочат данни от годишния Аграрен доклад за 2013 г., приет в сряда от правителството.

Докладът анализира икономическите показатели за аграрния сектор и производствените резултати в растениевъдството, животновъдството, лозарството и винопроизводството. Данните за тях, както и за дейностите в областта на растителната защита, ветеринарното дело, безопасността на храните, селекцията и репродукцията, научната и съветническа дейност в земеделието, за подпомагането на земеделските производители, са все във възходяща посока, с изключение на търговското салдо.

Кабинетът „Борисов“ изплатил близо милиард по Програмата за развитие на селските райони По Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. през 2012 г. са изплатени 926,5 млн. лева.

В подкрепа на земеделските производители в страната през 2012 г. са предоставени 110,4 млн. лв. държавни помощи, в което влизат и близо 44,9 млн. лв. – изплатени от ДФ „Земеделие”, и 65,6 млн. лв. – чрез преотстъпване на корпоративен данък във връзка с инвестиции в земеделските стопанства.

#Селско стопанство #Бойко Борисов #селски #данък #стопанство #производители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници