Надал отстрани Гришо от Australian Open

Надал отстрани Гришо от Australian Open
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров приключи участието си на Australian Open след страхотен мач срещу Рафаел Надал, за съжаление, завършил със загуба 1:3 сета (6:3, 6:7, 6:7, 2:6).

Гришо има четири загуби от четири мача срещу Надал, като при всичките им срещи печели сет срещу испанеца.

Григор Димитров не успя да се класира за първия си полуфинал на турнир от „Големия шлем", но с класирането си в четвъртфинал на Australian Open българинът вече влезе в Топ 20 на професионалните тенисисти в света.

Пред многобройната българска агитка, която подкрепяше мощно нашето момче и скандираше „Българи, юнаци“, мачът започна отлично за Гришо, който направи ранен пробив за 2:0, а след това сервис геймове и затвори първия сет при 6:3.

Все пак испанецът стигна до първия си пробив в началото на втория сет, но пък той веднага бе върнат след три двойни грешки на номер 1 в света.

Стигна се до тайбрек, в който Надал направи решителен минипробив и в крайна сметка спечели със 7:6.

Третият сет се разви по подобен начин - испанецът проби пръв, но Григор върна пробива и поведе с 6:5, когато в сервиса на Надал стигна до сетбол, който изкара в аут заради удар с рамката на ракетата. Стигна се до нов тайбрек, а в него драмата бе пълна. Надал на два пъти повеждаше с минипробив, Димитров ги върна и в двата случая, а при 6:5 стигна до нов сетбол на свой сервис.

Сервисът бе отличен, но напрежението си каза думата и хасковлията изпрати в аут наглед лесна топка. Още един сетбол бе отразен от испанеца, а при 8:7 той на свой ред стигна до възможност за затваряне на сета. За съжаление, Григор направи нова непредизвикана грешка и така сетът приключи нещастно за него.

Гришо явно не се бе отърсил от загубения тайбрек и допусна пробив в началото на четвъртия сет след маратонски гейм. В тези моменти вече личеше умора в действията на Григор, той допускаше много непредизвикани грешки и в крайна сметка допусна нов пробив, благодарение на който Надал спечели мача след 6:2 в четвъртия сет.

#Григор Димитров #Рафаел Надал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"