Бивш областен управител осъди прокуратурата

Бивш областен управител осъди прокуратурата
Анастасов ще получи 9 хил. лв. обезщетение за това, че като длъжностно лице бе обвинен в безстопанственост, която не се доказа.
A A+ A++ A

Бившият областен управител на Разград Наско Анастасов осъди прокуратурата да му плати обезщетение за наказателно преследване, завършило с оправдателна присъда.

Анастасов бил областен управител по времето на тройната коалиция. Той ще получи 9 хил. лв. обезщетение за това, че като длъжностно лице бе обвинен в безстопанственост, която не се доказа.

Той бе изправен пред съда да отговаря за ремонт и строителни подобрения на хижа, собственост на областната управа, като това е станало без необходимите разрешителни. Продължилата близо 5 години сага е стресирала бившия губернатор, разклатила здравето му и съсипала имиджа му, заявиха адвокатите му и поискаха обезщетение от 50 хил. лв. Съдът обаче прие само част от аргументите и намали размера на присъдената сума с повече от 80%.

Реабилитациятта на Наско Анастасов по делото за барбекюто в ловния дом не слага край на съдебните му неволи. Той продължава да е обвиняем по още два процеса. Първият за неправомерно похарчени 500 хил. лв. от фонда за бедствия, изписани за ремонти на църкви и джамии, уж съборени от мнима буря.

Второто дело е за продажбата на злополучната хижа, която в края на мандата си Анастасов продал на фирма, близка до неговия брат.

#прокуратура #областен управител #съд #Анастасов #Разград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници