Сирийският национален съвет излезе от опозиционната коалиция

Сирийският национален съвет излезе от опозиционната коалиция
„Сирийският национален съвет се придържа твърдо към принципа да не влиза в каквито и да е преговори със сирийските власти, докато президентът Башар Асад не се откаже от властта“, казват в изявление от Съвета. Снимка: tunisia-live.net
A A+ A++ A

Сирийският национален съвет обяви, че напуска опозиционната Сирийска национална коалиция в знак на протест срещу решението на други опозиционни представители да участват в мирната конференция „Женева 2“ за справяне с конфликта в Сирия.

„Сирийският национален съвет се придържа твърдо към принципа да не влиза в каквито и да е преговори със сирийските власти, докато президентът Башар Асад не се откаже от властта. Съгласието на Сирийската национална коалиция да вземе участие в конференцията в Швейцария е в пълно противоречие на този принцип“, се казва в изявление на Съвета.

Националната коалиция на опозиционните и революционни сили потвърди участието си в конференцията, след като в понеделник ООН оттегли поканата си към Иран за участие в преговорите.

По-рано сирийските опозиционери заявиха, че няма да участват, ако на мирната конференция не присъства делегация на Иран.

Конференцията за Сирия започва на 22 януари в швейцарския град Монтрьо.

Причината Иран да не бъде поканен е, че Техеран отказа да подпише декларацията, призоваваща Башар Асад да се откаже от властта, посочват от ООН, предава БГНЕС.

#Сирийски национален съвет #Сирийска национална коалиция #мирна конференция #"Женева 2" #Башар Асад #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници