Температурни рекорди в Кнежа и Силистра

Температурни рекорди в Кнежа и Силистра
За днес жълт код е обявен в 10 области на Северозападна и част от Северна България заради ниски температури. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Най-ниската температура, измерена тази сутрин, е в Кнежа – минус 22.6 градуса, съобщи за БГНЕС дежурният синоптик в НИМХ.

Това е рекорд за деня в Кнежа, предният рекорд е бил през 1934 г., когато са измерени минус 21.5 градуса. Другият отрицателен температурен рекорд за днес е в Силистра.

Там тази сутрин са измерени минус 17.4 градуса. Предишният рекорд в града за днешния ден е бил през 1985 година – минус 16.4 градуса.

За сравнение, в Силистра на днешния 15 февруари най-топло е било през 1970 г., когато живакът е скочил до 19.2 градуса.

В Кнежа пък за днешния ден най-високата температура е през 1958 година, когато са измерени пролетните плюс 20.8 градуса.

Като цяло тази сутрин минималните температури в страната са в широки граници. В Ахтопол например е минус 1 градус, докато в Кнежа е под минус 20.

В Пловдив е минус 13 градуса, в Сливен е около минус 2 градуса. В София минималната измерена температура тази сутрин е минус 15.5 градуса.

За днес жълт код е обявен в 10 области на Северозападна и част от Северна България заради ниски температури.

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-област, София-град и Перник.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно и прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни.

Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, призовават от НИМХ.

#България #жълт код #Перник #София-град #София-област #Велико Търново #Габрово #Ловеч #Плевен #Враца #Монтана #Видин #София #Сливен #Пловдив #Ахтопол #НИМХ #рекорд #Силистра #Кнежа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »