Започва строежът на Океанариума в Бургас

Започва строежът на Океанариума в Бургас
Инвеститорът предлага строителството да премине в 4 етапа - най-напред да се изгради аквапарк, после делфинариум, океанариум и опознавателен център, а накрая хотелска част. Снимка: Пресцентър
A A+ A++ A

Първата копка на Океанариума в Бургас е планирана за месец февруари. Строителството ще започне след откриването на Зимната олимпиада в Сочи, където руската компания „Мостовик“ е ангажирана с изграждането на общо 17 обекта, предаде Дарик .

Инвеститорът предлага строителството да премине в 4 етапа - най-напред да се изгради аквапарк, после делфинариум, океанариум и опознавателен център, а накрая хотелска част.
Гледани от въздуха, делфинариумът и океанариумът ще приличат по форма на рибата скат.

Аквапаркът е замислен като 3 преливащи една в друга зони - първата ще е откъм морето, по-шумна и весела; втора откъм Атанасовско езеро - пригодена само за деца; третата ще е релакс зона за възрастни. Към аквапарка е планирано да има закрита част за целогодишно ползване. Наоколо ще бъдат разположени спортни игрища, плувен басейн, хранителна и търговска зона.

Делфинариумът е замислен със 700 седящи места. Той ще представлява свързани в мрежа басейни, където да се отглеждат делфини и морски котки. Системата ще е затворена и няма да се изхвърля вода в Черно море - всичко ще се пречиства в рамките на комплекса.

#океанариум #Бургас #Мостовик #Черно море #Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"