БЕХ иска по-скъп ток за бизнеса

БЕХ иска по-скъп ток за бизнеса
Държавните АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица-изток 2“ искат да се увеличи цената на електроенергията, която продават на свободния пазар. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

Държавните АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица-изток 2“ искат да се увеличи цената на електроенергията, която продават на свободния пазар. Двете централи, работещи под шапката на БЕХ, искат да спечелят 3 млн. лв. допълнително след последните промени в цените на тока от 1 януари. Подобна печалба обаче ще доведе до увеличение на цената на тока с между 2 и 5% за всички компании, купуващи електроенергията на свободния пазар, предаде 3e-news.net.

От началото на годината ДКЕВР намали с почти 5,60 лв./MWh таксата за пренос на електроенергия. От намалението, което позволи на бизнеса да се възстанови и заработи отново, сега са решили да се възползват и двете държавни централи.

С направеното предложение БЕХ, чрез АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица-изток 2“, засилва усещането, че финансовите дефицити в енергетиката ще се компенсират през цената на електроенергията за индустрията. Това по никакъв начин не кореспондира с предизборното обещание за предвидимост на средата и политиките.

#електроенергия #индустрия #ТЕЦ „Марица-изток 2“ #АЕЦ „Козлодуй“ #ДКЕВР #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"