Кавказци поеха отговорност за атентатите във Волгоград

Кавказци поеха отговорност за атентатите във Волгоград
Кавказкият тероризъм удари Русия в навечерието на Нова година и малко преди Олимпиадата в Сочи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямистка групировка от руския Северен Кавказ пое отговорност за двата самоубийствени атентата във Волгоград от миналия месец и заплаши, че ще извърши нови нападения по време на Олимпиадата в Сочи, предаде БНР.

Кавказкият тероризъм удари Русия в навечерието на Нова година и малко преди Олимпиадата в Сочи. Двама атентатори самоубийци се взривиха в рамките на 24 часа в руския град Волгоград, който се намира на около 600 км от Северен Кавказ и на едва 420 км от Сочи. Терористичното нападение в главната жп гара на града на 29 декември отне живота на 17 души и рани над 40. Ден по-късно, в час пик на 30 декември, претъпкан автобус бе взривен на спирка близо до училище, като загиналите за момента са 14, а ранените десетки. Това е и третият атентат във Волгоград от октомври тази година насам, когато отново атентаторка самоубиец се взриви в пътнически автобус.

Две седмици преди началото на олимпийските игри сайтът на ислямистките екстремисти „Вилаят Дагестан“ публикува видеопослание, в което представители на групировката „Ансар ал-Суна“ се заканват да организират терористични нападения по време на спортните състезания. Докато двамата мъже отправят своите заплахи, отдолу вървят субтитри, които твърдят, че именно те стоят зад двата самоубийствени атентата във Волгоград през декември.

#Волгоград #Сочи #Дагестан #Кавказ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"