Тръгва делото срещу хора от Катуница

Тръгва делото срещу хора от Катуница
На 24 септември, ден след като беше прегазен и убит Ангел от Катуница, група хора от селото щурмуваха имотите на Цар Киро и разрушиха няколко от автомобилите му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районният съд в Асеновград ще гледа делото срещу Цветан Петков – един от участниците в обръщането на автомобилите на Кирил Рашков.

На него са му повдигнати обвинения за унищожаване и повреждане на чужда вещ, предаде БГНЕС.

На 24 септември, ден след като беше прегазен и убит Ангел от Катуница, група хора от селото щурмуваха имотите на Цар Киро и разрушиха няколко от автомобилите му.

Петков е признал вината си пред полицията, обясни районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Все още не е ясно дали той ще признае и пред съда. За такова престъпление законът предвижда до 6 години лишаване от свобода.

Очаква се днес адвокатите на Цветан Петков да поискат разпит на свидетел от Катуница.

Непълнолетен младеж твърди, че е станал свидетел на това как един от внуците на Кирил Рашков - Кристиян, се е хвалел, че сам е потрошил единия от автомобилите си – БМВ Х6, съобщи Дарик радио.

Пред Районен съд – Асеновград, днес отново ще се съберат жителите на Катуница. Очаква се те да протестират за това, че тръгва дело за повредено имущество на Кирил Рашков.

Бунт в село Катуница избухна, след като вечерта на 23 септември миналата година  19-годишен младеж бе прегазен от микробус от приближени на Кирил Рашков, известен като Цар Киро.

На 24 септември вечерта къщите и масивните огради на Кирил Рашков бяха напълно унищожени.

Преди това беше запалена и т.нар. лятна резиденция на Кирил Рашков, на 3-4 километра от Катуница, и къщата на сина му в селото.

Футболни фенове нахлуха в двора на къщата му същата вечер, като хвърляха камъни и коктейли „Молотов“, и крещяха „Убийци“.

След тези акции бяха арестувани 127 младежи, участвали в палежите. Жителите на Катуница се оплакаха, че Кирил Рашков системно ги е тормозил и заплашвал.

#Катуница #Цар Киро #Кирил Рашков #дело #Асеновград #съд #Ангел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"