"Синьо единство": Реформаторите отказват разговор за "дясното"

Панчугов отбеляза, че „Синьо единство“ най-вероятно ще се яви самостоятелно на изборите за европейски депутати. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

Председателят на „Синьо единство“ Христо Панчугов заяви, че Реформаторският блок се е превърнал в коалиция, която отказва да води разговор за "дясното" е България.

Панчугов отбеляза, че „Синьо единство“ най-вероятно ще се яви самостоятелно на изборите за европейски депутати.

"Ключовата дума в последните месеци беше "принципи". Заради принципи станахме част от реформаторския блок и отново заради принципи бяхме изгонени от него", каза зам.-председателят на партията Емил Йорданов.

"Нашите принципи се оказаха твърде висока летва за хора, свикнали да нагаждат морала си според ситуацията. Нашият морал, обаче, остава константа и надявам се, ще остане елементът, който ни държи заедно най-здраво. Именно така става много лесно да следваме нашите принципи и да убеждаваме хората в тяхната искреност и надеждност", каза още Йорданов.

Другият зам.-председател Маргарита Бойчева подчерта необходимостта "Синьо единство" да поставя европейския дневен ред в дневния ред на държавата.

"България няма да победи мафията отведнъж с чудотворен реформаторски мандат за година и половина. Битката с мафията и задкулисието трябва да се води ежедневно с европейска прозрачност в управлението, с европейски механизми във вземането на решенията, с европейски правила и най-вече от европейските политици на България", коментира тя.

Според евродепутатът, ЕС е единственият инструмент, чрез който България може да защити своя национален интерес, защото политическата независимост неминуемо преминава през енергийна независимост.

"Последните избори делегитимираха всички коалиции и игри в дясно. Упорство е да смятаме, че можем да прилъжем избирателите, вместо да им предложим принципно нова дясна алтернатива и да върнем доверието им", каза Нейнски.

"Път няма. Път се прокарва. Не слизайте от пътя", се обърна тя към младите в партията, предава БГНЕС.

#"Синьо единство" #Христо Панчугов #реформаторски блок #избори #Европейски парламент #Надежда Нейнски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"