Социалисти искат "АБВ" "замразен" до евровота

Социалисти искат "АБВ" "замразен" до евровота
Според Първанов съдбата на правителството не зависи от евровота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На общинска конференция социалистите в Перник настояха проектът на президента Георги Първанов "АБВ" да бъде замразен до евровота.

Областният лидер Ненко Темелков помоли Първанов, който е гост на форума, да "върне пушката на стената". Те настояха дебатите, инициирани от "АБВ", да бъдат проведени след евровота на конгреси и форуми на партията.

Нека ме изключи от партията този, който е направил повече от мен за левицата, заяви на свой ред пред журналисти Георги Първанов. Според него избори не се печелят с дисциплина, а с идеи от силни лидери, които не разчитат на услужливото тълкуване на устава. Печелят избори онези, които могат да запазят доверието на хората, коментира той.

Той увери, че "АБВ" ще има своя листа на евровота, която ще бъде оглавена от Ивайло Калфин и допълни, че ще бъде обоснована алтернативна политика и идеи.

Първанов определи като погрешна тезата, че съдбата на правителството зависи от евровота. Тя зависи от това доколко кабинетът се справя с проблемите на управлението, подчерта той. По думите му, ако управлява добре, правителството ще се утвърди и ще върне доверието.

#Георги Първанов #АБВ #Ивайло Калфин #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"