Мъже, пазете се, и жените вече предлагат брак!

Мъже, пазете се, и жените вече предлагат брак!
Датата 29 февруари е особено рискова като момент за предложение просто защото се случва веднъж на четири години. Снимка: reallyrich.com
A A+ A++ A

Дамите вече се осмеляват да се заемат с традиционно мъжка задача, а именно да предложат брак на своите половинки, като голяма част от тях смятат, че датата 29 февруари е много подходяща за случая.

Ако сте от мъжете, които се изприщват само при споменаването на думата „брак“, отбележете си с червено в календара и с три удивителни датата 29 февруари, защото 32% от жените са склонни да поискат ръката ви точно на този ден, пише „Дневник“.

Изводът се налага от проучване на автомобилната компания „Шевролет“, свързано с лансирането на женска розова версия на мъника „Спарк“, проведено сред 1000 пълнолетни британци.

Датата 29 февруари е особено рискова като момент за предложение просто защото се случва веднъж на четири години.

32% от запитаните обаче предпочитат да бъдат помолени да сключат брак в почивен ден или през ваканцията. За един от десет мъже е най-добре това да стане в бар.

Оказва се, че дамите биха се заели с нетипичната за пола им задача да предложат брак, защото любовните им половинки са твърде нерешителни. Подобно мнение са изразили 51% от анкетираните жени на възраст между 25 и 44 години.

Половината от всички анкетирани мъже биха отговорили с „да“ на отправено към тях предложение на женитба, защото наистина така мислят.

Други 6% обаче биха наденали брачния хомот от малодушие - просто защото не знаят как да кажат „не“ на приятелката си.

Заклетите ергени, каквито се оказали 14 на сто от анкетираните мъже, на свой ред признават, че биха избягали презглава при подобно предложение.

Оказва се, че мъжете, или поне британците, държат много на одобрението на тяхната бъдеща съпруга от майките си.

35 на сто от запитаните са заявили, че държат приятелката им да поиска разрешение от родителското им тяло, преди да зададе важния въпрос.

56% от младите двойки на възраст под 25 години посочват, че флиртуването и изкусителните закачки между партньорите със сигурност биха запалили искра във всяка връзка в деня на Свети Валентин, а общо 44 на сто считат, че нежните ласки и романтичните жестове са по-важни в случая.

За сравнение – само пет процента от двойките на възраст над 50 години отдават значение на романтиката и флирта.

Запитани какво предизвиква искрата в една връзка, 70% от анкетираните посочват, че за тях е достатъчно удоволствието да бъдат в компанията на любимия човек.

На този фон само един от десет анкетирани мъже и 17% от запитаните представителки на нежния пол определят романтичните жестове като възможност за възпламеняване на отношенията между тях и партньорите им.

#брак #жени #мъже #предложение #Шевролет #29 февруари #любов #Свети Валентин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"