Парното ще поскъпне от 1 април, но не с 27%

Парното ще поскъпне от 1 април, но не с 27%
Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев обяви, че от първи април ще има поскъпване на парното.

Семерджиев обясни, че мярката се налага заради повишаването на цените на горивата на международните пазари.

„Така или иначе знаете, че има обективни обстоятелства, които си влияят върху цените по начина, по който се купува природният газ по дългосрочните договори. Основната връзка на нашите дългосрочни договори – това, което повтаряме много пъти, е с цените на горивата на световния пазар, а там за съжаление се върнахме на най-високите нива от 2008 г.“, каза Семерджиев, цитиран от БНР.

„Предварителните наблюдения на параметрите, които влияят върху цената на газа, не дават основание за повишение от 27%“, каза председателят на ДКЕВР във връзка с прогнозираното от „Булгаргаз“ 27% поскъпване на газта.

„Това, че има регулатор, е гаранция, че такива големи увеличения няма как да се случат“, заяви Семерджиев, цитиран от БТА.

От енергийния регулатор бяха категорични, че спреният износ на ток няма да окаже пряко отражение върху цената на електроенергията. Косвено допълнителните разходи около усложнената зимна обстановка няма как да не се отразят на сметките.

#Държавна комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #Ангел Семерджиев #Семерджиев #председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници